Logo
×
Tehnologija

Tehnologija

Vse, kar morate vedeti o tehnologiji gradnje z lahkimi jeklenimi konstrukcijami.

Prihodnost gradbene industrije

Lightweight Steel Framing ali LSF je mednarodna oznaka za konstrukcijski sistem iz hladno oblikovanih pocinkanih jeklenih profilov zmanjšane debeline in zelo nizke teže.

Jeklo se v gradbeništvu uveljavlja kot vsestranski gradbeni material, saj dopušča različne arhitekturne izvedbe, se dobro kombinira z drugimi materiali, hkrati pa omogoča izpolnitev najvišjih standardov za energetsko učinkovitost. V svetu je uporaba jeklenih konstrukcij zelo razširjena, s konstrukcijskim jeklom pa tudi pri nas vstopamo v novo obdobje.

Jeklo v sodobni gradnji

V Sloveniji smo bili do sedaj na področju gradnje naklonjeni predvsem betonu in lesu, a prednosti jeklenih konstrukcij pri nas že zaznavajo investitorji v večje objekte. Jeklo se je namreč izkazalo kot tehnološko in okoljsko ustrezen material, hkrati pa dostopen in stroškovno učinkovit v predvideni življenjski dobi objekta. Tehnološke lastnosti jekla so predvsem elastičnost, trpežnost, dobro razmerje med težo in nosilnostjo, raznolikost oblik in dimenzij ter kakovost.

Inovativni konstrukcijski sistemi

Prednost konstrukcij LSF je visoka uporabna vrednost, vzdržljivost, hitrejša izvedba v primerjavi s klasično gradnjo, boljša zmogljivost materiala ob nižji teži, možnost industrijske montaže v serijah, enostaven transport in ekonomičnost.

Pri tem pa ne smemo pozabiti na vsestranskost, saj so lahke jeklene konstrukcije primerne tako za gradnjo stanovanjskih in poslovnih stavb, kot tudi za gradnjo proizvodnih ali skladiščnih hal, kmetijskih objektov in kontejnerjev.

Tehnologija in proizvodni proces

Naše jeklene konstrukcije so sestavljene iz jeklenih profilov C in U oblike, ki so izdelani iz konstrukcijskega hladno vlečenega jekla S350GD (širine 90–350 mm in debeline 1–3,5 mm). Proizvodni proces zagotavlja ustrezne fizikalne in mehanske lastnosti za gradnjo odpornih struktur, proti koroziji pa so jekleni profili zaščiteni z dvojno plastjo cinka (do 450 g/m2), zato ne zahtevajo barvanja ali nadaljnje zaščitne obdelave. Poleg mehanske, proizvodni proces zagotavlja tudi potresno odpornost.

Kakovost in natančnost

V Steel hišah zagotavljamo najvišjo kakovost gradnje z jeklenimi konstrukcijami. Zahvaljujoč vrhunski tehnologiji z milimetrsko natančnostjo dosegamo popolnoma ravne površine, točne kote, brez neuglednih nosilcev in stebrov, hkrati pa nudimo možnost ustvarjanja večjih odprtih prostorov brez vpliva na arhitekturni slog.

Konstrukcijski sistemi

Zunanji stenski sistemi

Izberete lahko med nizkoenergijsko in zunanjo pasivno steno, ki je skladna z zahtevami za pridobitev subvencije Eko sklada.

Strešni sistemi

Različni strešni sistemi omogočajo gradnjo klasičnih dvokapnic, pa tudi ravnostrešnih, mansardnih ali kombiniranih objektov.

Notranji stenski sistemi

Pri gradnji glede na namembnost uporabljamo tri tipe notranjih konstrukcijskih sistemov.

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja