Konstrukcijski sistemi

arrow-breadcrumb

Streha brez mansarde

Streha brez mansarde

Streho brez obdelane masarde uporabimo, ko zaradi zadostne kvadrature ali višine ni potrebe po maksimalni izkoriščenosti prostornine hiše, pa tudi takrat, ko želimo stojno višino v celotni površnini nadstropja. Sestava konstrukcijskega sistema je enaka kot pri strehi z mansardo, le da je vmes neobdelano podstrešje. Toplotna prehodnost skozi izolacijo je tudi pri strehi brez mansardo v skladu z zahtevami Eko sklada in zahtevami za pasivno gradnjo hiše.

Sestavlja jo:

1

Jeklena strešna kritina

2

Zračni kanal

3

Paroprepustna folija

4

Lesena OSB plošča je izredno lahka, hkrati pa glede na težo izredno močna in trdna. Zaradi vsebnosti veziv je tudi odporna proti vlagi.

5

Nosilna jeklena strešna konstrukcija

6

Izolacija med jeklenimi profili zagotavlja odlične izolativne vrednosti, visoko požarno zaščito in visoko zvočno izolativnost

7

Lesena OSB plošča

8

Parozaporna folija 100% ne prepušča vlage, odbija 50% toplote nazaj v prostor, hkrati pa za do 10 %  poveča toplotno zaščito.

9

Inštalacijski kanal, v katerem so izvedene vse električne in strojne inštalacije, da stropni izpusti luči in prezračevalnih elementov ne vodijo skozi parozaporno folijo. Sestavljen je iz jeklenih profilov debeline 5 cm in izolacijske kamene volne, ki poskrbi, da v stenski sestavi ne prihaja do zračnih kanalov in da so stene polno zapolnjene z izolacijo.

10

Mavčno-kartonska plošča povečuje trdnost stropa, je lahka za obdelavo in omogoča povsem raven strop takoj po montaži, zato ni potrebe po ometih, ki se uporabljajo v klasični gradnji. V kopalnicah in prostorih s povečano vlago se kot zadnji sloj uporablja vodoodporna mavčno-kartonska plošča.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja