Konstrukcijski sistemi

arrow-breadcrumb

Zunanja pasivna stena

Zunanja pasivna stena

Zunanja pasivna stena sestoji iz več skrbno izbranih materialov in zagotavlja največjo stopnjo izolativnosti, ki je skladna z zahtevami za pridobitev subvencije Eko sklada.

Sestavlja jo:

1

Zaključni fasadni sloj, ki prikazuje zunanjo podobo hiše in poskrbi, da je montažna hiša na pogled enaka klasični gradnji.

2

Fasadna izolacija poskrbi za visoko požarno zaščito ter dobro toplotno in zvočno izolacijo.

3

Zunanja plošča Knauf Aquapanel dosega nizek faktor toplotne prehodnosti, višje vrednosti zvočne izolacije in bistveno višjo protipotresno stabilnost kot masivne konstrukcije.

4

Nosilna jeklena konstrukcija v debelini 15 cm z izolacijo zagotavlja odlične izolativne vrednosti, visoko požarno zaščito in visoko zvočno izolativnost, saj se prvotno uporablja kot fasadna izolacija. Z vsemi sloji zagotovimo izolativnostni faktor, ki ustreza standardom pasivne gradnje, jeklena kostrukcija pa omogoča tudi optimalni izkoristek stene in prostora.

5

Lesena OSB plošča je izredno lahka, hkrati pa glede na težo izredno močna in trdna. Zaradi vsebnosti veziv je tudi odporna proti vlagi.

6

Parozaporna folija 100% ne prepušča vlage, odbija 50% toplote nazaj v prostor, hkrati pa za do 10 %  poveča toplotno zaščito.

7

Inštalacijski kanal, v katerem so izvedene vse električne in strojne inštalacije, da stenski izpusti stikal, vtičnic in vodovodnih pip ne vodijo skozi parozaporno folijo. Sestavljen je iz jeklenih profilov debeline 5 cm in izolacijske kamene volne, ki poskrbi, da v stenski sestavi ne prihaja do zračnih kanalov in da so stene polno zapolnjene z izolacijo.

8

Mavčno-kartonska plošča v dveh slojih povečuje trdnost stene, je lahka za obdelavo in omogoča povsem ravne stene takoj po montaži, zato ni potrebe po ometih, ki se uporabljajo v klasični gradnji. V kopalnicah in prostorih s povečano vlago se kot zadnji sloj uporablja vodoodporna mavčno-kartonska plošča.

Tehnične lastnosti:

Toplotna prevodnost
Požarna prevodnost
Zrakotestnost
Konstrukcijska trdnost
Fasadni sloj Pločevinasta

1

2

3

4

5

6

7

8

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja