Konstrukcijski sistemi

arrow-breadcrumb

Medetažna plošča

Medetažna plošča

Zgornjo plast medetažne plošče sestavlja talna obloga po izboru (parket, vinil, laminat, keramika, tapison...), pod njo pa se nahaja cementni ali suhi estrih, ki absorbira zvoke in vibracije. V njegovem jedru so cevi talnega gretja na sistemskih ploščah, pod njimi pa OSB plošča. Naslednji sloj je nosilna jeklena konstrukcija, katere debelina je odvisna od razpona med nosilnimi stenami. Med jeklenimi nosilci so vgrajene električne in strojne inštalacije, prezračevalne cevi centralnega prezračevalnega sistema ter toplotna izolacija. Slednja zagotovi, da se toplota zadrži v ogrevanem prostoru, ter dodatno zmanjša zvočno prehodnost med etažami. Na dnu medetažne plošče se nahaja sloj iz OSB plošče in mavčno-kartonske plošče.

Sestavlja jo:

1

Talna obloga po željah naročnika. Talne obloge dajejo končno podobo  bivalnemu prostoru. Najpogosteje uporabljene talne obloge so parket, vinil, laminat, keramika,…

2

Cementni ali suhi estrih

3

Talno ogrevanje na sistemskih ploščah

4

Lesena OSB plošča je izredno lahka, hkrati pa glede na težo izredno močna in trdna. Zaradi vsebnosti veziv je tudi odporna proti vlagi.

5

Izolacija med jeklenimi profili zagotavlja odlične izolativne vrednosti, visoko požarno zaščito in visoko zvočno izolativnost

6

Nosilna jeklena konstrukcija v debelini 20 cm.

7

Lesena OSB plošča

8

Mavčno-kartonska plošča povečuje trdnost stropa, je lahka za obdelavo in omogoča povsem raven strop takoj po montaži, zato ni potrebe po ometih, ki se uporabljajo v klasični gradnji. V kopalnicah in prostorih s povečano vlago se kot zadnji sloj uporablja vodoodporna mavčno-kartonska plošča.

1

2

3

4

5

6

7

8

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja