Konstrukcijski sistemi

arrow-breadcrumb

Streha z mansardo

Streha z mansardo

Konstrukcijski sistem strehe z obdelano mansardo uporabljamo pri dvokapnih strehah, ko želimo optimalno izkoristiti prostornino hiše in v mansardi urediti bivalne prostore. Ta način gradnje je primeren tudi na območjih, kjer OPPN ne dopušča, da je streha višja od sosednjih hiš, zato želimo, da je mansarda izkoriščena v največji možni meri.

Sestavlja jo:

1

Jeklena strešna kritina

2

Zračni kanal

3

Paroprepustna folija

4

Lesena OSB plošča je izredno lahka, hkrati pa glede na težo izredno močna in trdna. Zaradi vsebnosti veziv je tudi odporna proti vlagi.

5

Nosilna jeklena strešna konstrukcija

6

Izolacija med jeklenimi profili zagotavlja odlične izolativne vrednosti, visoko požarno zaščito in visoko zvočno izolativnost

7

Lesena OSB plošča

8

Parozaporna folija 100% ne prepušča vlage, odbija 50% toplote nazaj v prostor, hkrati pa za do 10 %  poveča toplotno zaščito.

9

Inštalacijski kanal, v katerem so izvedene vse električne in strojne inštalacije, da stropni izpusti luči in prezračevalnih elementov ne vodijo skozi parozaporno folijo. Sestavljen je iz jeklenih profilov debeline 5 cm in izolacijske kamene volne, ki poskrbi, da v stenski sestavi ne prihaja do zračnih kanalov in da so stene polno zapolnjene z izolacijo.

10

Mavčno-kartonska plošča povečuje trdnost stropa, je lahka za obdelavo in omogoča povsem raven strop takoj po montaži, zato ni potrebe po ometih, ki se uporabljajo v klasični gradnji. V kopalnicah in prostorih s povečano vlago se kot zadnji sloj uporablja vodoodporna mavčno-kartonska plošča.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja