Konstrukcijski sistemi

arrow-breadcrumb

Zunanja nizkoenergijska stena

Zunanja nizkoenergijska stena

Nizkoenergijska stena ima enako nosilnost kot zunanja pasivna stena, hkrati pa zaradi tanjših slojev izolacije manjši izolativni koeficient. Od pasivne stene se razlikuje zgolj v tanjši fasadni izolaciji, kar pomeni tanjšo skupno debelino zunanje stene in posledično nižjo ceno. Sloji od fasadne izolacije dalje so enaki kot pri pasivni zunanji steni.

Sestavlja jo:

1

Zaključni fasadni sloj, ki prikazuje zunanjo podobo hiše in poskrbi, da je montažna hiša na pogled enaka klasični gradnji.

2

Fasadna izolacija poskrbi za visoko požarno zaščito ter dobro toplotno in zvočno izolacijo.

3

Zunanja plošča Knauf Aquapanel dosega nizek faktor toplotne prehodnosti, višje vrednosti zvočne izolacije in bistveno višjo protipotresno stabilnost kot masivne konstrukcije.

4

Nosilna jeklena konstrukcija v debelini 15 cm z izolacijo zagotavlja odlične izolativne vrednosti, visoko požarno zaščito in visoko zvočno izolativnost, saj se prvotno uporablja kot fasadna izolacija. Z vsemi sloji zagotovimo izolativnostni faktor, ki ustreza standardom pasivne gradnje, jeklena kostrukcija pa omogoča tudi optimalni izkoristek stene in prostora.

5

Parozaporna folija 100% ne prepušča vlage, odbija 50% toplote nazaj v prostor, hkrati pa za do 10 %  poveča toplotno zaščito.

6

Inštalacijski kanal, v katerem so izvedene vse električne in strojne inštalacije, da stenski izpusti stikal, vtičnic in vodovodnih pip ne vodijo skozi parozaporno folijo. Sestavljen je iz jeklenih profilov debeline 5 cm in izolacijske kamene volne, ki poskrbi, da v stenski sestavi ne prihaja do zračnih kanalov in da so stene polno zapolnjene z izolacijo.

7

Lesena OSB plošča je izredno lahka, hkrati pa glede na težo izredno močna in trdna. Zaradi vsebnosti veziv je tudi odporna proti vlagi.

8

Mavčno-kartonska plošča v dveh slojih povečuje trdnost stene, je lahka za obdelavo in omogoča povsem ravne stene takoj po montaži, zato ni potrebe po ometih, ki se uporabljajo v klasični gradnji. V kopalnicah in prostorih s povečano vlago se kot zadnji sloj uporablja vodoodporna mavčno-kartonska plošča.

1

2

3

4

5

6

7

8

Ste pripravljeni na začetek
svojega projekta?

Izvedba je 60 % hitrejša in do 15 % cenejša v primerjavi s klasično gradnjo.

rezervirajte brezplačen posvet

Pogosta vprašanja